Mi határozza meg a műlencse beültetése utáni éleslátásomat?

Mi határozza meg a műlencse beültetése utáni éleslátásomat?

A műlencse beültetése olyan módszer, mely több szemészeti betegségen is képes hatékonyan segíteni. Ezek közé tartozik a szürkehályog, a rövid- és a távollátás, az asztigmia és az öregszeműség is. A műlencse beültetése akár teljes mértékben is megszüntetheti ezeket a problémákat, így a szemüvegre vagy a kontaktlencsére nem lesz többé szükség.

Sokan aggódnak azonban amiatt, hogy a műtét után a látásuk még nem tökéletes. Szemük a korábbinál érzékenyebb, ami azonban teljesen normális. Most megmutatjuk azt, mire kell számítani a műlencse beültetése után, és mennyit kell várni arra, hogy az éleslátás tökéletes legyen!

Hogyan fogok látni a műtét után?

Azt, hogy a műtét után hogyan fog látni, nagyban befolyásolja az, hogy a szakorvos segítségével milyen műlencsét választunk. A hagyományos egyfókuszú műlencse kiváló látóélességet biztosít egy bizonyos, előre kiválasztott távolságra, a többfókuszú lencsék azonban jóval szélesebb tartományban biztosítanak éles látást

A FineVision® termékcsalád műlencséi kizárólag a legkiválóbb minőséget képviselik, így a páciens biztos lehet abban, hogy a beavatkozás után az öregszeműségi problémái is megszűnnek, és olyan újra élesen fog látni távolra, félközelre és közelre is, akárcsak fiatalkorában.

A többfókuszú műlencsék segítenek abba, hogy közelre és távolra is egyaránt jól láthassunk, és a szemészeti problémák és az optikai segédeszközök többé ne okozzanak problémát az olyan, hétköznapi tevékenységek során, mint a munka vagy a sportolás.

Mikorra lesz újból tökéletes a látásom?

Sokan úgy gondolják, hogy a műlencse beültetése látásuk szinte azonnal, akár már másnapra tökéletes lesz. Fontos azonban tudni, hogy mint minden műtéte után, úgy a szemlencsét érintő beavatkozások esetén is időt kell hagyni a gyógyulásnak, a műtétből való felépülésnek. Még annak ellenére is, hogy a műlencse beültetése gyors és fájdalommentes beavatkozás.

Ahhoz, hogy a tökéletes látás állapotát elérjük, a műtét után 1-2 hétnek el kell telnie. Ez az időintervallum persze egyénenként változó lehet, éppen ezért fontos, hogy minden esetben a szakorvos tanácsai és utasításai szerint járjunk el szemünk pihentetését illetően.

Ebben az időszakban előfordulhat az, hogy szemünk gyengébb, fáradékonyabb és esetleg homályosabban is látunk. Ezek a problémák azonban a mindennapi tevékenységekre nem gyakorolnak túlzottan erős negatív hatást és idővel teljesen elmúlnak, látásunk pedig rövid időn belül tökéletes lesz.

A beavatkozás másnapjától a páciens már normál életmódot folytathat, de kerülni kell a nehéz fizikai munkát, megerőltetéseket. Könnyű testmozgást (leszámítva az úszást) 3-4 nap után már lehet végezni, az uszoda, a szolárium, a szauna látogatása azonban egy hónapig tilos. Az első héten csak vízzel ajánlott arcot mosni, kerülni kell, hogy sampon vagy szappan kerüljön a szembe és érdemes kerülni a sminkelést is. A mihamarabbi gyógyulást pedig a szakorvossal történő, előre egyeztetett konzultációkon való részvétel is segíti.

Kell-e szövődményektől tartanom?

Sokan tartanak attól, hogy a lencse beültetése olyan szövődményekkel járhat, melyek lassítják vagy akár meg is akadályozhatják a szem gyógyulását. A valóságban ettől azonban nem kell tartani, hiszen a beavatkozás utáni szövődmények esélye rendkívül csekély.

Természetesen, mint minden műtét esetében, itt is fennáll a lehetősége ennek, azonban mindössze az esetek 0,5%-ban fordulnak elő nem várt szövődmények (ez 200 műtétből 1 esetet jelent), a problémák pedig gyors beavatkozással általában ilyenkor is jól kezelhetők.

A FineVision® műlencsékkel tehát Ön biztonságosan és hatékonyan nyerheti vissza szeme világát. A gyógyulás rövid időszakát követően pedig közel olyan tökéletesen láthat majd, mint fiatal korában. Ami pedig a legfontosabb, hogy ezek a lencsék egy életre szólnak. Nincs szükség a cseréjükre, a beültetés és a gyógyulás után pedig a szem optikai jellemzői nem változnak.

Ez azt jelenti, hogy a beavatkozás segítségével Ön örökre megszabadulhat a mindennapokat megnehezítő látásproblémáktól, és az olyan, sok szituációban kellemetlen optikai segédeszközöktől, mint a szemüveg vagy a kontaktlencse.Felkeltettük az érdeklődését? Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma! Adatainak megadását követően egy tanácsadó munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot telefonon keresztül!

    * A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
    ** Hozzájárulásomat bármikor jogosult vagyok visszavonni.

    Megszakítás