Mi történik a műlencse beültetését megelőző kivizsgálás során?

Mi történik a műlencse beültetését megelőző kivizsgálás során?

Legyen szó szürkehályogról vagy bármilyen egyéb látási problémáról, mely műlencse beültetésével orvosolható, egyvalami minden esetben közös. Mégpedig az, hogy a műtétet átfogó alkalmassági vizsgálat előzi meg, melynek keretében a szakorvosok megállapítják, hogy alkalmasak vagyunk-e a beavatkozásra, és ha igen, milyen műlencse a számunkra ideális.

De hogyan is zajlik egy ilyen vizsgálat egész pontosan? Mire kell felkészülni előtte, milyen eredmények születhetnek és hogyan befolyásolhatják ezek azt, hogy milyen fajta műlencsét érdemes választanunk. Ebben a bejegyzésben ebbe engedünk némi bepillantást.

Hogyan készüljünk a műlencse beültetése előtti vizsgálatokra?

A műlencse beültetéséhez szükséges vizsgálatok előre egyeztetett időpontban történnek, ezért fontos, hogy minden esetben pontosan érkezzünk meg a rendelőbe. Maguk a vizsgálatok nagyjából 1,5-2 órát vesznek igénybe és teljesen fájdalommentesek.

Annak érdekében, hogy a vizsgálat mindenre kiterjedhessen és a diagnózis sikeres legyen, néhány dolgot magunkkal kell vinnünk és bemutatnunk szakorvosunknak. Ezek közé tartoznak a korábbi szemészeti leletek, az esetleges belgyógyászati betegségek leletei, az elmúlt három év zárójelentései, valamint a jelenleg viselt szemüvegünk vagy kontaktlencsénk és annak fontosabb adatai is. Természetesen nem szabad megfeledkezni a személyi igazolványról, a lakcímkártyáról és a TAJ kártyáról sem.

Fontos, hogy lehetőleg ne egyedül érkezzünk a vizsgálatra, pupillatágítás következtében ugyanis a vizsgálatot követően átmenetileg homályosabb lehet a látás. Éppen ezért a kivizsgálás utáni 24 órában gépjárművet vezetni a lehetséges balesetek megelőzése érdekében egyáltalán nem ajánlott.

Abban az esetben, ha kontaktlencsét hordunk, a vizsgálat előtt egy ideig nem szabad viselnünk azt. Ez az idő a kemény- vagy félkemény lencse esetében 4 hét, a lágy esetében 3 napot jelent. Fontos, hogy a vizsgálatra sem kontaktlencsében, hanem szemüvegben érkezzünk.

A hölgyek számára kiemelten nagy jelentőséggel bír, hogy a vizsgálat napján a tökéletes eredmény érdekében tilos sminket vagy bármely egyéb kozmetikumot használni.

Mi történik a vizsgálat során?

A vizsgálat során a szakorvos szemünk teljes egészségi állapotát felméri, ezáltal pedig képes lesz megállapítani, alkalmasak vagyunk-e a műtétre. Abban az esetben, ha nem végezhetnek rajtunk szemlencse-beültetést, a szakorvos mindent megtesz annak érdekében, hogy megtalálja a megfelelő megoldást a látásélesség helyreállítására.

Amennyiben a műtét elvégezhető, abban az esetben pedig segít abban, hogy kiválasszuk a számunkra leginkább megfelelő műlencsét, mely garantálja azt, hogy visszanyerjük a tökéletesen éles látás élményét.

A legmodernebb műlencsék garantálják a kényelmes, biztonságos, irritációmentes viselést, és használatukkal gyakorlatilag ugyanúgy élhetjük mindennapjainkat, mintha csak természetes szemlencsénk lenne újra fiatal és egészséges.Felkeltettük az érdeklődését? Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma! Adatainak megadását követően egy tanácsadó munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot telefonon keresztül!

    * Hozzájárulásomat bármikor jogosult vagyok visszavonni.
    * A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

    Ugrás a tartalomhoz