Miért szükséges szürkehályog műtét során műlencsét ültetni a szemembe?

Miért szükséges szürkehályog műtét során műlencsét ültetni a szemembe?

A szürkehályog a látóélesség romlásával járó szembetegség , amely sem gyógyszerrel, sem pedig optikai eszközökkel nem kezelhető. Az egyetlen hatékony megoldást a műtéti beavatkozás jelenti.

De mit is jelent pontosan a szürkehályog? Kiket érint leginkább a betegség, és hogyan javítja a műtét során beültetett műlencse a látást?
Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a legfontosabb dolgokat, amelyeket a szürkehályog műtéttel kapcsolatban tudni érdemes.

Mit jelent a szürkehályog?

A szürkehályog, ahogyan ezt neve is sugallja, a szemlencse elszürkülését jelenti. Szemlencsénk átlátszósága a kor előrehaladtával csökken, a látásunk homályosabb lesz. Ez azt jelenti, hogy ami eleinte csak zavaró, az idővel komoly látási probléma kialakulásának melegágya is lehet.

A szürkehályog egy szemen is előfordulhat, de nem ritka, hogy egyszerre mindkét szemen megjelenik. Kialakulását tekintve az egyik legnagyobb rizikófaktornak az életkor számít. Éppen ezért a betegség a 65 év felettiek körében számít a leggyakoribbnak.
A tünetek azonban már fiatalkorban is jelentkezhetnek, különösen abban az esetben, ha a családban már korábban volt szürkehályogos beteg. További rizikófaktor lehet a dohányzás, a cukorbetegség és az immunrendszer legyengülésével járó betegségek is.

A szürkehályog lassan kialakuló betegség, melynek jellegzetes tünetei közt a fokozott fényérzékenység, az egyre romló látásélesség és a színérzékelési zavarok is szerepelnek. Nem ritka a fényforrások körül a fénykarikák észlelése, vagy a kettős látás sem.
Az egyik legjellemzőbb tünet a fokozatosan kialakuló homályos látás, a kontrasztérzékenység csökkenése. A látás olyan, mintha ködön át néznénk.

Hogyan gyógyítható a szürkehályog?

A szürkehályog sem gyógyszerrel, sem optikai eszközökkel nem kezelhető. Az egyetlen hatékony megoldás a műtéti beavatkozás, amely során az elszürkült szemlencse eltávolításra kerül, helyére pedig műlencsét ültetnek.

Ez a műlencse képes arra, hogy helyreállítsa a szükséges látóélességet és megszüntesse a szürkehályog okozta homályos látást. Sőt, egy speciális lencsével akár szemüveg nélküli éles látás is garantálható.

A műtét menete a legmodernebb technológiáknak köszönhetően mára forradalmain megújult. A beavatkozás ugyanis a napjainkban széles körben elterjedt ultrahangos eljárás mellett már lézeres eljárással is elvégezhető.

HOGYAN JAVÍTHATJA A FINEVISION (TRIFOKÁLIS) MŰLENCSÉK BEÜLTÉSE A LÁTÁST A SZÜRKEHÁLYOG MŰTÉTEK SORÁN?

A FineVision lencsék képesek pótolni a szem öregedése miatt elvesztett alkalmazkodóképességet is. Beültetésük után nemcsak a távoli, hanem a köztes és a közeli látás is javul.  Állandó szemüveg viselésére nem szorul a páciens. Tórikus műlencsék beültetése során pedig az astigmia is hatékonyan korrigálható.

A FineVision műlencse műtét után akár teljes szemüveg függetlenséget is biztosíthat a beteg számára.

A FineVision műlencse minden távolságra, így közelre, köztes távolságra és távolra egyaránt garantálja az éles látás élményét, minimalizálja a szemüveg viselésének szükségességét. Ennek köszönhetően nem csak a távolban lévő tájakat láthatja majd újra tisztán, de biztonságban ülhet volán mögé, gond nélkül használhatja a számítógépét és a televíziózás sem jelenthet többé problémát.

A prémium minőségű FineVision műlencséket szövetbarát anyagból készítik, ezért sem szemgyulladást, sem irritációt nem okoznak. Használatukkal a páciens szeme ugyanúgy néz ki, mint természetesen. A műtét után nem fogja érezni a benne lévő műlencsét.

Amennyiben úgy dönt, hogy Ön is szeretne megszabadulni a szürkehályog okozta látásproblémáktól, válasszon Fine Vision háromfókuszú lencsét, melynek segítségével akár a szemüveg viselésének kellemetlenségeitől is megszabadulhat.Felkeltettük az érdeklődését? Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma! Adatainak megadását követően egy tanácsadó munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot telefonon keresztül!

    * A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
    ** Hozzájárulásomat bármikor jogosult vagyok visszavonni.

    Megszakítás