Mindig minden tökéletes lesz a műtét után?

Mindig minden tökéletes lesz a műtét után?

Habár a műlencse beültetése egy rendkívül gyors és fájdalommentes beavatkozás, mégis csak egy műtétről beszélünk. Éppen ezért rengeteg leendő páciensben merülhetnek fel a következő kérdések: lehetséges-e, hogy valami félresikerül a beavatkozás során? Adódhatnak-e problémák a műlencse beültetéséből? Leromolhat-e újból a látás azután, hogy a korrekciós beavatkozás megtörtént?

Ebben a bejegyzésben ezeket a gyakran előtérbe kerülő kérdéseket fogjuk megválaszolni, és megmutatjuk azt, miért nem érdemes tartani a megfelelő műlencse beültetésétől.

Előfordulhat-e, hogy a műtét félresikerül?

Szemünk világa minnyájunk számára a legdrágább kincs, így nem csoda, hogy egy műtét előtt tartunk a beavatkozás lehetséges kimeneteleitől. A modern orvostudomány és az eszközök fejlettsége azonban lehetővé teszi azt, hogy ne kelljen félnünk attól, hogy a műlencse beültetése során bármi félresikerül, és nyugodtan vethessük alá magunkat a beavatkozásnak.

Ennek érdekében a műtétet két szakorvosi vizsgálat is megelőzi. Az egyik az időpont kijelölése előtt, mely során a szemész felméri a páciens állapotát, és meghatározza azt, milyen beavatkozásra, milyen típusú műlencsére van szüksége annak érdekében, hogy éleslátása helyreállítható legyen. A második vizsgálatra pedig közvetlenül a műtét előtt kerül sor.

Utóbbi garantálja azt, hogy minden rendben legyen, hiszen a szakorvos ekkor a legutóbbi vizsgálathoz képesti, apró eltéréseket, a legkiseb látásromlást is figyelembe veszi, és ennek tükrében áll neki a beavatkozásnak. Ez azt jelenti, hogy bárminemű probléma lehetősége elenyésző, és a műlencse beültetése teljesen biztonságos, rutinműtétnek mondható beavatkozás.

Ha a műtét során egy váratlan esemény miatt mégis komplikáció lépne föl, az általában akkor, vagy egy későbbi beavatkozással jól kezelhető.

Léphetnek fel szövődmények a sikeres beavatkozás után?

Természetesen nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a gyorsaság és a fájdalommentesség ellenére is műtéti beavatkozásról beszélünk. Ez azt jelenti, hogy mint minden más műtét esetében, a műlencse beültetés során is megvan a minimális esély a beavatkozás utáni szövődmények kialakulásának.

Ez az esély azonban valóban minimális, nem több, mint 0,5 százalék. Ez azt jelenti, hogy 200 műtétből a legrosszabb esetben is 1 olyannal kell számolni, melynek esetében felléphetnek bizonyos szövődmények. Az arány tehát rendkívül kicsi, hiszen a műlencse beültetése a szürkehályog, az asztigmia, az öregszeműség, vagy épp a távol- és közellátás korrigálása esetében is rutinműtétnek mondható.

Az esetleges szövődmények pedig általában kezelhetők, a szakorvos által meghatározott szemcseppek használata és az ellenőrző vizsgálatokon való részvétel pedig segít a lehetséges problémák kiszűrésében és megakadályozásában is.

Hogyan fog változni a látásom a kezelés után?

A műlencsével történő látáskorrigálás egyik legnagyobb előnye, hogy szinte teljes mértékben képes helyreállítani a fiatalkori éleslátás képességét. Segítségével megszabadulhat kontaktlencséjétől és szemüvegétől, és többé nem jelentenek problémát az olyan, hétköznapi tevékenységek, mint az olvasás vagy a televíziózás.

Erre a FineVision® műlencsék kialakítása is garanciát jelent, hiszen a trifokális technológia a  szürkehályog mellett a szem optikai hibáinak javítására is tökéletesen alkalmasak. Anyaguknak köszönhetően pedig az emberi szem tökéletesen befogadja őket és 1-2 hónapon belül jelenlétük mindenki számára természetes és kényelmes lesz. A műlencsének lehet azonban velejárója, amely nem szövődmény, hanem tulajdonság: aki pl. sokat vezet éjszaka, az esetleg fényszóródást káprázást tapasztalhat.

A beavatkozást az egynapos pihenés után egy rövid, 2-4 hetes regenerációs időszak követi, melynek során a látásélesség változó lehet, a szem pedig fáradékonyabb, azonban ezután a látás helyreáll, és Ön újból úgy nézhet a világra, mint évekkel, évtizedekkel ezelőtt. A műlencsék cseréjére pedig idővel sincs szükség, hiszen a látást tökéletesen korrigálják, az újbóli leromlás pedig nem jellemző, esélye nagyon csekély. Természetesen más szembetegség kialakulása a későbbiekben nem zárható ki és ez befolyásolhatja a látásélességet.

 Felkeltettük az érdeklődését? Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma! Adatainak megadását követően egy tanácsadó munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot telefonon keresztül!

    * A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
    ** Hozzájárulásomat bármikor jogosult vagyok visszavonni.

    Megszakítás