Mindkét szememmel egyformán fogok látni a műlencse beültetése után?

Mindkét szememmel egyformán fogok látni a műlencse beültetése után?

A műlencse beültetése több szemészeti probléma megoldásában jelent hatékony megoldást. A rövid- és a távollátás korrigálása mellett a szürkehályog, az asztigmia és az öregszeműség negatív hatásait is segít megszüntetni. Sokakban merülhet fel azonban a kérdés: vajon mindkét szememmel egyformán fogok majd látni a műlencse behelyezése után?

Most megmutatjuk azt, hogyan segít a műlencse a tökéletes látás elérésében, illetve azt is, hogy milyen megoldást érdemes annak érdekében választani, hogy a szemészeti problémákat hatékonyan, életre szólóan korrigáljuk.

Szükséges-e külön lencse beültetése mindkét szembe?

A rövid- vagy a távollátás, általában mindkét szemet érinti, így a műlencse cseréje mindkét esetben szükséges a tökéletes éleslátás eléréséhez. A beavatkozás azonban a két szemen akár ugyanazon a napon is elvégezhető, ami azt jelenti, hogy nem kell heteket várni a két műtét közt és nincs szükség arra, hogy két alkalommal hajtsa végre rajtunk a szakorvos az operációt. Ebben az esetben persze érdemes fokozottan vigyázni, hiszen a szemek pár napig gyengébbek és sérülékenyebbek lehetnek.

Abban az esetben pedig, ha csak az egyik szem érintett–például szürke- vagy zöldhályog esetén– természetesen elég ezen az egy szemen elvégezni a beavatkozást. A szemlencse eltávolítása és a műlencse behelyezése után kis idővel a látás újból tökéletes lesz, és a probléma visszatérése miatt sem kell aggódnunk.

Annak érdekében persze, hogy az eredmény megfelelő legyen, szükséges átesni a műtét előtti vizsgálatokon, hiszen a szakorvos ezek eredménye alapján állapítja meg azt, hogy elvégezhető-e rajtunk az operáció, és ha igen, abban az esetben szükségünk van-e mindkét szemünknek a műtétre.

Akadnak ugyanis olyan szemproblémák, melyeken a lézeres szemműtét is segít, azonban más esetekben ez már nem jelent megoldást. Ilyenek például a nagyfokú fénytörési hibák, azaz a magas dioptriaszám. A műlencse azonban a legtöbb ilyen esetben ilyenkor is alkalmazható, amikor a célunk, hogy ne kelljen többé kontaktlencsét vagy szemüveget hordanunk. Ennek oka, hogy a dioptria értékét nagyon pontosan meg lehet határozni, melyben a szemész szakorvosokat a különböző ultrahangos és egyéb vizsgálatok segítik.

Milyen műlencse segít a szemproblémám megoldásában?

Arra, hogy a műtét során milyen szemlencse kerül beültetésre, a vizsgálatok elvégzése és kiértékelése után szintén a szakorvos tesz javaslatot. Választhatunk egyfókuszú és többfókuszú lencsék közül is, függően a páciens műtét utáni elvárásaitól.

Az egyfókuszú lencsék kizárólag egy adott távolságra állítják be a látásélességet, míg a többfókuszú lencsék ezzel szemben minden tartományban segítenek javítani azt. A FineVision® trifokális műlencséknek például három különböző fókuszpontjuk van. Úgy tervezték őket, hogy ne csak a 40 cm-en belüli és az 1-2 méteren túli távolságokon, hanem a kettő közötti köztes távolságon (60-70 cm) is garantálják a tökéletes látást.

Nem véletlen, hogy a tanulmányok is azt igazolják, hogy a FineVision® trifokális műlencse beültetését követően az operáltak közel 95 százalékának sikerült végleg megszabadulnia a szemüvegétől vagy kontaktlencséjétől. Ráadásul a lencsék kiváló, irritációmentes anyagból készülnek, így nem csak maga a beavatkozás fájdalommentes, de a beültetett műlencse sem lesz zavaró a páciens számára, és biztos lehet abban, hogy szervezete befogadja azt.Felkeltettük az érdeklődését? Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma! Adatainak megadását követően egy tanácsadó munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot telefonon keresztül!

    * Hozzájárulásomat bármikor jogosult vagyok visszavonni.
    * A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

    Ugrás a tartalomhoz