Milyen anyagból készül a tökéletes műlencse?

Milyen anyagból készül a tökéletes műlencse?

A tökéletes műlencse kiválasztása komoly feladat, mely alapvetően járulhat hozzá életminőségünk javulásához. Manapság a legtöbb modern műlencse képes úgy korrigálni a látásélességet, hogy anyagának és kialakításának köszönhetően a természetes szemlencsével teljesen megegyező látásélményt kínáljon és irritációmentesen, komplikációk nélkül járuljon hozzá szemünk világának visszanyeréséhez.

Ebben a bejegyzésben megmutatjuk azt, milyen anyagból készülnek a prémium minőségű műlencsék, és kitérünk arra, miért érdemes a FineVision műlencsék mellett dönteni, ha látásélességünk javítása céljából életre szóló megoldást keresünk.

Milyen anyagból készülhet a műlencse?

Maga a műlencse egy kis műanyag lencséből áll és 2-4 oldalsó stabilizáló elemből, melyek szerepe, hogy a szembe ültetve a lencsét a helyén tartsák. A műlencse régebben rugalmatlan anyagból készült, mára azonban ezt olyan, rugalmas megoldások váltották fel, mint a szilikon és az akril, melyek lehetővé teszik a lencse behelyezés előtti összehajtást, így kisebb bemetszés is elégséges a beültetéskor.

A korszerű műlencsék általában magas víztartalmú, bio-kompatibilis akril polimerből készülnek. Találhatunk köztük hidrofób és hidrofil, azaz víztaszító és nedvesíthető felülettel rendelkező megoldásokat is. Az utóbbi években a hidrofób felületű műlencsék használata terjedt el, a hidrofil megoldás esetében ugyanis nagyobb az esélye annak, hogy a műlencse felületére különböző, a látásélességet befolyásoló anyagok rakódhatnak le az évek során.

A legkorszerűbb műlencsék olyan anyagból készülnek, mely minden szempontból képes a természetes szemlencse képességeit imitálni, és például az UV-sugarak hatékony elnyelésének köszönhetően a szem fényérzékeny rétegét, a retinát is hatékonyan óvják meg a károsodástól.

A FineVision műlencsék a lehető legjobb minőségű, irritációmentes anyagokból készülnek és minden távolságra, így közelre, köztes távolságra és távolra egyaránt éles látást biztosítanak.

Nem fog kilökődni a beültetett műlencse a szememből?

Mielőtt szürkehályog-műtétre vagy egyéb, műlencse beültetését igénylő beavatkozásra kerülne a sor, sokan aggónak amiatt, hogy szervezetük befogadja-e a szemükbe kerülő műlencsét. Okoz-e irritációt annak alkalmazása, vagy lehetséges-e, hogy a beültetett műlencse egyszerűen csak kilökődik?

Szerencsére azonban ilyen problémáktól egyáltalán nem kell tartanunk. A műtétek során használt lencsék ugyanis szövetbarát anyagból készülnek, ami azt jelenti, hogy beültetés után nem okoznak irritációt vagy gyulladást, szervezetünk pedig komplikáció nélkül képes befogadni őket. Olyannyira, hogy jelenlétüket a szemünk akár hosszú évtizedeken át is problémamentesen tolerálhatja.

Az szem a műlencsével ugyanúgy néz ki, mint természetes állapotában, a lencse viselése pedig egyáltalán nem okoz kellemetlenséget, hiszen nem érezhető. Éppen ezért kiváló megoldást jelentenek a látásélesség növelésére, vagy akár bizonyos látásproblémák, például az astigmia, a távollátás, a rövidlátás, vagy épp az öregszeműség kezelésére.

Hogyan választható ki a megfelelő műlencse?

Az, hogy számunkra milyen optikai tulajdonságokkal rendelkező műlencse a leginkább alkalmas, minden esetben szakorvosnak kell eldöntenie, minden részletre kiterjedő szemvizsgálat után. A csúcstechnológiás berendezésekkel történő vizsgálatok eredményeinek figyelembevételével az orvos minden esetben javaslatot tesz az alkalmazandó lencse típusára és egyéni igények szerint a beültetendő lencse kiválasztásában is segít.

Fontos, hogy a műlencse kiválasztása során ne az ár legyen az elsődleges szempont, sokkal inkább a megfelelő anyag és a számunkra tökéletes dioptria. Itt ugyanis egy életre szóló döntésről van szó, mely nagyban befolyásolhatja látásélességünket, ezáltal pedig életminőségünkre is komoly hatást képes gyakorolni.Felkeltettük az érdeklődését? Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma! Adatainak megadását követően egy tanácsadó munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot telefonon keresztül!

    * A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
    ** Hozzájárulásomat bármikor jogosult vagyok visszavonni.

    Megszakítás